by M. Vermeulen

Tijd voor Puberteit:

De pubertijd is een geweldige periode. De laatste fase van de opvoeding. Nog even en uw kind is een volwassen persoon met eigen verantwoordelijkheden. De puberteit is ook een ingewikkelde periode. Jongeren willen meer en meer hun eigen keuzes maken en ouders moeten een nieuwe balans zien te vinden tussen het stellen van regels en het geven van ruimte. Het is een tijd vol uitdagingen voor zowel ouders als jongeren. ‘Tijd voor puberteit’ wil ouders en jongeren bij die uitdagingen helpen. In vijf bijeenkomsten wordt kennis aangereikt, worden communicatievaardigheden geoefend en ervaringen met andere ouders uitgewisseld. Bij de laatste bijeenkomst worden ook de jongeren uitgenodigd. Met behulp van een speciaal ontwikkeld spel is er alle kans op een goede klik tussen ouders en jongeren.

De cursus is ontwikkeld vanuit Bijbels perspectief.

In een aantal gemeenten wordt subsidie verleend voor het organiseren van deze cursus.

Inhoud:

In vier bijeenkomsten worden de volgende thema’s besproken:

  1. Werk in uitvoering
  2. Van kapitein naar coach
  3. Veranderende tijden
  4. Ouderschap is teamwork

De vijfde bijeenkomst is een bijeenkomst waar ook de tieners zelf voor uitgenodigd worden. In een interactief programma en met behulp van het speciaal ontwikkeld spel KLIK wordt de dialoog tussen ouders en tieners gestimuleerd.

Werkboek:

Deelnemers krijgen een uitgebreid, full colour werkboek dat ontwikkeld is door Maria Vermeulen. Het werkboek bevat achtergrondinformatie over de thema’s die besproken worden. Ook staan er vragen en opdrachten in waarmee deelnemers actief aan de slag gaan met de aangeboden theorie.

De werkboeken zijn ook los te bestellen. ( € 20 per werkboek)

Voor wie:

Ouders en (beroeps)opvoeders met kinderen in de leeftijd van elf tot achttien jaar.

Waar:

Op elke gewenste locatie in Nederland

Wanneer:

Data worden vastgesteld in overleg met de organiserende school, kerk of gemeente.

Train de trainer:

Wilt u deze cursus aanbieden  vanuit uw eigen kerk of organisatie met uw eigen trainers/cursusleiders? Informeer naar de mogelijkheden van train-de-trainer.

Informatie:

m.vermeulen@salouz.nl

Dit zeggen deelnemers:

“Al waren we als ouders al ‘ervaringsdeskundigen’ op het gebied van puberteit, toch hebben we weer ‘handvatten’ aangereikt gekregen om (indien nodig) toe te kunnen passen. Deze cursus had er jaren eerder moeten zijn!”

“Feest der herkenning. Tips voor betere communicatie. Goede thema’s besproken.”

Top