by M. Vermeulen

Cursus Goed Kwaad

Elk kind is wel eens boos. Boosheid is een menselijke emotie. Maar op een goede manier met die emotie omgaan is een hele kunst. Voor kinderen, en in niet mindere mate voor opvoeders! Boosheid van kinderen roept immers boosheid bij opvoeders op, maar boos reageren zorgt er meestal niet voor dat de boosheid van het kind stopt. Sterker nog: opvoeders en kinderen kunnen zo gemakkelijk in een negatieve spiraal terechtkomen waarbij steeds meer heftige boosheid ontstaat, zowel aan de kant van het kind als aan de kant van de opvoeder. Tijdens de cursus Goed kwaad! Krijgen ouders handvatten in het omgaan met boos en opstandig gedrag. De uitgangspunten van de cursus zijn gebaseerd op Bijbelse waarden. Daarnaast vormen de inzichten van de beweging van Nieuwe Autoriteit (Haim Omer) de leidraad voor de praktische adviezen. In een aantal burgerlijke gemeenten wordt subsidie verleend voor het organiseren van deze cursus.

Inhoud:

Gedurende vier bijeenkomsten gaan deelnemers aan de slag  met de volgende thema’s:

  1. Van probleemgedrag naar opvoedvraag
  2. Inzicht in conflictpatronen
  3. Omgaan met boos en opstandig gedrag
  4. Gebruik maken van het netwerk

Werkboek:

Deelnemers krijgen een uitgebreid, full colour werkboek dat ontwikkeld is door Maria Vermeulen. Het werkboek bevat achtergrondinformatie over de thema’s die besproken worden. Ook staan er vragen en opdrachten in waarmee deelnemers actief aan de slag gaan met de aangeboden theorie.

De werkboeken zijn ook los te bestellen. ( € 20 per werkboek). Stuur een mail naar: m.vermeulen@salouz.nl

Voor wie:

Ouders en (beroeps)opvoeders met kinderen in de leeftijd tot zestien jaar.

Waar:

Op elke gewenste locatie in Nederland

 

Wanneer:

Data worden vastgesteld in overleg met de organiserende school, kerk of gemeente.

Train de trainer:

Wilt u deze cursus aanbieden  vanuit uw eigen kerk of organisatie met uw eigen trainers/cursusleiders? Informeer naar de mogelijkheden van train-de-trainer.

Meer informatie:

m.vermeulen@salouz.nl

Dit zeggen deelnemers:

“Ik heb geleerd om tijdens een situatie vooraf & achteraf reflecterend naar mezelf te kijken. Ook heb ik veel geleerd over de manieren waarop je een kind tijdens zo’n boze situatie aanspreekt, en actief naar het kind te luisteren n.a.v. de voorbeeldzinnen in het lesboek”.

“Inzicht, praktische hulp, tips, info vooral ook de benadering vanuit de waarheid van Gods woord en perspectief!”

Top